Saturday, February 14, 2009

Shit ini untuk aku.

Kawan-kawan ajak keluar.
Jalan-jalan.
Makan-makan.
Yang tak sedapnya semua berpasangan dan cuma aku yang seorang.
Persetankan semua.
Aku akan buktikan walau seorang, aku tetap bahagia.
Aku tak perlu berpimpin tangan, atau merenung anak mata ataupun bercumbu mesra untuk memperlihatkan yang aku bahagia.
Bahagia aku ada dalam hati.

Dalam masa sama, aku SMS kawan-kawan yang bujang untuk ikut serta.
Tapi haram, baru aku tahu semua dah bercinta.
Shit! (Shit ini untuk diri sendiri sebab tak pernah tahu hal kawan-kawan).

Bercinta bagai nak rak pon, tak semestinya kau bahagia kan?
Sebab cinta itu perlu datang dari dalam.
Bukan cuma perlu kau tonjolkan pada khalayak.
Tapi sungguh aku bukan anti cinta.
Dan aku tak pernah sesekali menolak cinta, aku cuma ketepikan buat sementara.

NotaAddy : Aku baru rancang nak ajak gadis genit seksi yang aku kenal dalam LRT dulu. Harap-harap dia belum bercinta macam aku. Haha!

41 comments:

jejaka anggun said...

betul cinta itu tak semestinya bahagia....
lately nih aku banyak diam dari senyum....

AiE bAhRi said...

sokong ayat bro..
"bercinta bagai nak rak pon, tak semestinya kau bahagia kan?"

istilah cinta sering sahaja disalah ertikan oleh anak2 muda zaman sekarang..sob3

..KhamS.. said...

carilah 'CINTA' itu...
sbb 'CINTA' itu mmg milikmu...

- jinggo - said...

addy

bercinta itu
satu fitrah
satu nikmat
jadi tak jadi dihujungnya
itu juga nikmati...

dan hari ini..
mari kita nikmati
hidup seadanya.

Shitsurei shimashita said...

follow the flow bro!

aie akaike said...

addy,
ko jumpa gadis genit tu, ko nyanyi depan dia. gerenti dia cair. heheh.

azie said...

cheh, nak yang genit seksi je.

hahahampeh,ahahaha

Silent Hill said...

rupa nyer kau mahu dicintai....

A t i Q a h said...

Tengok wayanglah sana. Huhu.

Siti NurJ3nab said...

nanti adalah pasangan ko tuh...

silap haribulan.ko seperti belangkas.

patungcendana said...

malas la nak komen pasal cinta...huhuhu...

abrar said...

kalau dah sampai seru silakan.pastikan niat itu betul

ezzati said...

gadis genit??
gud luck!!!

chimera said...

hei... lebih senang hidup sendiri sebenarnya.. kemana-mana pun boleh pergi tanpa perlu memikirkan sesiapa atau minta izin sesiapa atau memberitahu sesiapa... hanya perlu jaga hati sendiri dan tak perlu jaga dua hati... tak perlu menahan rindu andai berpisah... tak perlu menahan rasa, tak perlu menahan cemburu. tak perlu berjaga lewat malam berbalas sms...

tapi semua itulah rencah yg membuatkan cinta itu indah... walaupun rumit tapi menyenangkan... mengajar kita menjadi ikhlas dan lebih ikhlas... hmmm tak tahu nak jelaskan mcmana.

apa pun... bahagia kita pilihan kita dan cara kita. tak perlulah pedulikan org lain andai kita tahu apa yg boleh buat kita bahagia...

oh ya... harapan saya juga semoga gadis genit seksi dlm lrt dulu tu menjadi peneman addy nanti...

siggplus said...

selamat hari kekasih kepada kau..jangan sedih2..haha

addyaholix said...

jejaka anggun,
diam itu tak bermakna kau kosong. diam selalunya lebih bererti.

aiebahri,
cinta perlu terus dari hati. dan juga ke hati. mudah tapi sukar kan!

khams,
cinta itu ada, tapi mungkin belum bertemu siapa-siapa.

jinggo,
saya masih tunggu nikmatnya.

shitsurei,
haha!

aieakaike,
aku tak seromantik kau. aku lelaki pemalu. haha!

azie,
dah itu saja yang di depan mata. haha!

silent hill aka one love,
ya. setiap kita mahu kan.

atiqah,
dah selalu tengok. jiwa ni dah hitam legam. haha!

siti nurjenab,
aku harap kami tak macam belangkas. sebab aku tak suka berkepit 24jam. rimas!

cendana,
kondisi hati kamu yang buat kamu serabut tentang cinta kan? moga kamu mampu tempuh semua cendana.

abrar,
seru aku belum nampak bayang pon. haha!

ezzati,
ya genit. genit maksud aku kecil dan padat. haha!

chime,
ya bang chime. gadis genit LRT cuma kekal sebagai peneman saja. tak lebih dari itu.

siggplus,
aku gembira dengan apa yang aku ada. sungguh aku tak tipu. haha!

Indrasakty said...

Jadi, dah ajak belum? Positif?

patungcendana said...

re: komen kamu buat aku menangis addy...aku tak suka emosional begini...

patungcendana said...

re: tak perlu rasa bersalah addy...rasa ini akan berlalu...dan akan kembali...aku dah biasa...kamu baik sekali...aku gembira kalau dapat berhubung dengan kamu...

patungcendana said...

re: aku tahu...dan aku mampu...thanks...:-)

MaNuSiA_RuMiT said...

bro...
aku tak bercinta pun..
dan tak kisah pun

Monkey D Luffy said...

kasih sayang tak perlu nak tunjuk sgt... sesama pasangan jer tau ok ler. kan

si nakal andi said...

bro
relax lah
ko muda lagi
baru 25 kan?
panjang lagi masa ko nak mencari

dan jangan la ko expect relationship aka love ni super perfect
yelah, masa aku muda2 dulu selalu juga fikir begitu
tapi relationship lebih kepada give and take
ada yg kurang ada yg lebih
ada yang membahagiakan, ada yang menyakitkan

jangan terlalu high expectation terhadap cinta ya, okay?

patungcendana said...

re: aku dah bangun pulak...:-)

addyaholix said...

indrasakty,
tak ajak. aku batalkan niat murni tu. untuk elak maksiat sebenarnya. haha!

cendana,
menangislah. mungkin itu terapi terbaik untuk tenangkan hati kamu yang gundah. tapi jangan berterusan, risau memakan diri nanti. dan saya yakin kamu kuat untuk hadapi hari mendatang. senyum sikit ok! =)

rumit,
kamu masih muda. jauhkan diri dari cinta. takut nanti terjerat. haha!

luffy,
sebab cinta itu perlu dari dalam. kau buaya, tapi aku kagum kau tahu apa itu cinta. haha!

andi,
ya. hidup aku masih panjang. kalau DIA panjangkan usia aku. masih banyak yang aku mahu capai. selain dari cinta dari siapa-siapa.

cendana,
ya. selamat pagi cendana. moga hari kamu bermula dengan sesuatu yang bisa buat kamu senyum.

arsaili said...

salam...rasanya just be urself addy...jgn org berpasangan kita pun nak juga...tgk persediaan sendiri, ketahanan diri, keupayaan diri..bila tiba masanya, akan dipermudahkan InsyaAllah...uiksss cam guru besar lak kasi nasihat ahahaha

Princess Liyana said...

hmm..btol tu bro, kalau u single, doesn't mean that you're not happy kan? ;)cheer up!

uhuhu..selamt mgajak gadis genit..huhuhu..good luck!

wahyudimy said...

ramainya dr cinta. Nasîhat memang murah dimana mana :) btw,spt kau maklum aku tergolong dlm 'genit dan seksi'.Hahaha

patungcendana said...

re: aku sedang senyum...:-)

wahyu...genit dan seksi...memang krisis gender...hehe

acik ayu said...

apekah??

addy.
cinta itu milikmu.

cari gadis genit itu lekas!
dan kau akan seperti belangkas akhirnye.

=P

Rush Murad said...

"....sebab cinta itu datang dari dalam..."

Cinta itu akan datang dengan sendirinya... satu perkara yang pasti.... kita BERCINTA dahulu dengan diri kita sendiri...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

haha...single pon okay ape..

Namaku Min said...

Kadang-kadang, sendirian itu lebih baik.. kadang-kadang berdua itu indah.. bila berada dalam kedua-dua dunia ini.. just enjoy it.. enjoy being single.. n enjoy having someone to be with..

_ciK ja_ said...

betul2.. bercinta bagai nak rak taksemestinyer bahagia.. ngeh2..

hanafana said...

ala...sementara solo nih try to enjoy okeh..

Anonymous said...

pd aku: BRDUA LBH BAIK..
hrmmm..trpulang pd individu..ms s0lo du, aku gmbira..tp aku rs lbh gmbira bila dh brdua..u sh0uld open ur heart..(ce dgr lg: JGN BILANG TIDAK by Raffi Ahmad dan Ayushita) =p

Nizam.Ariff said...

Ada kemajuan dlm percintaan ...bagus.

addyaholix said...

arsaili,
baik cikgu besar. haha!

liyana,
gadis genit itu klise kan? haha.

wahyudimy,
kalaupun sungguh kau dalam kategori genit dan seksi, aku langsung tak teruja. yang terujanya si cendana. haha!

cendana,
senyum kamu juga buat saya senyum cendana. erm! saya no komen pasal wahyudimy. itu antara kamu berdua. saya cuma pemerhati. haha!

acik,
gadis genit cuma kekal gadis genit. bukan taste lah. =)

rush murad,
ya bang. untuk saat ini, cinta saya cuma untuk diri sendiri. juga buat ayah bonda. untuk yang istimewa? entahlah!

siti bum,
ya betul betul betul!

min,
saya enjoy apa saja dengan hidup saya. sebab itu tetap hidup saya.

cik ja,
ya betul!

hanafana,
ya. saya belum puas berfoya dan buat sesuatu tanpa fikir. haha!

...,
ya. bahagia ada dimana-mana.

nizam.ariff,
belum bercinta lah bang. haha!

LaDy_ZeRa said...

aku pun sambut valentine alone, x best sangat tapi x kisah sgt pun..

papepun smoga kamu ketemu dia yg kau cari..

;)

addyaholix said...

lady zera,
kamu sambut valentine alone, tapi aku langsung tak sambut!

vidadarisakura said...

haha!


rilek2 sudah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...