Friday, February 13, 2009

Esok hari sambut kekasih

Panorama indah di Bursa, Turki 14 Dis 2008


Esok hari sambut kekasih.
Esok hari untuk hargai kekasih.
Esok hari untuk tunjuk rasa kasih.
Tapi aku tak sambut hari kekasih.
Mungkin sebab Islam tak unjurkan untuk sambut.
Salah satu sebab lainnya lah.
Tapi yang utamanya, sebab aku tak punya siapa-siapa.
Jadi aku tak perlu beli bunga.
Tak payah susah-susah pilih coklat.
Tak perlu nak tempah restoran.

Kalau punya kekasih, aku akan sambut hari-hari.
Tanda sayang aku pada sang cinta.
Bertuahkan siapa miliki aku. Haha!

25 comments:

- jinggo - said...

kerana esok hari kekasih
mari kita berkasih dengan diri sendiri...
tak payah beli bunga
cuma bagi apa diri sendiri nak...

patungcendana said...

aku pun tak sambut atas sebab2 yang serupa...huhuhu...takpe, aku ucap pada kamu ok...kerana aku sayangkan sahabat aku...happy valentines addy... :-)

re: aku akan gabungkan di entry seterusnya...of course aku akan mention kamu...hehehe

..KhamS.. said...

wah!!
so ramantic!!
bertuah sape dpt addy nie...
hehehe...

miezi said...

sambut hari2 kan? :)

Namaku Min said...

Tak perlu hari kekasih untuk menghargai.. tak perlu bunga untuk ekspresi cinta.. tak perlu coklat untuk makanan bahagia.. yg penting ketulusan jiwa.. :) sy bahagia sendiri..walau kadang2 sepi itu ada..

ezzati said...

heheh..jomss

wahyudimy said...

Esok hari kekasih? Damn,tak perasan.Esok pagi aku akan membuang berdozen bunga2 yg entah dari siapa siapa (ramai).Coklat aku simpan.Bertuah jadi aku.Haha

wahyudimy said...

Re: kucing aku pun sayang kau.Haha.

Kalau ada org bg kau coklat,pos saja ke alamat aku.
Tidak sambut valentine,jadi tidak perlu makan coklat.great idea kan.Hehe

addyaholix said...

jinggo,
saya masih berfikir nak bungkus apa untuk diri sendiri sempena hari cinta esok. haha!

cendana,
sayang kamu juga. sweet kan? haha saya dah sorok muka belakang bantal sebab malu. haha! kamu tahu saya pemalu kan? =)

khams,
siapalah yang bertuah tu kan? =)

miezi,
bertuah siapa miliki aku kan. haha!

min,
macam saya pernah kata pada seorang teman dulu, untuk bahagia saya cuma perlu pejamkan mata. lama-lama. kalau nampak saya senyum, itu tandanya saya sedang bahagia =)

ezzati,
kemana?

wahyudimy,
coklat penuh dalam peti ais. kawan housemate(baca : teman serumah) aku baru sampai dari langkawi pagi tadi. esok kami sambut hari kekasih dengan mandi coklat sama-sama. haha!

Aisya&Heelism said...

wah ada unsur-unsur promote disitu.hehe.xpe-xpe.

patungcendana said...

aku sedang imagine kamu sorok muka belakang bantal ni...hahaha

Ad Rifza said...

Abg Ad tak sambut velentine jugaks..cuma kebetulan besday hari 14 feb..hehe...so sambut besday leee kann..

ab geldofg said...

heheheeheh pwr ayat bro hahahaha

hanafana said...

nak..
nak!

Princess Liyana said...

huhuhu...so sweet;)
watpe nak smbt. yana pn tk smbt.hehe..

hari2 syg sudah ;P

patungcendana said...

re: biasa la...krisis emosi...tapi aku ok...thankx for asking...:-)

Monkey D Luffy said...

janji lelaki ni... hehehe

AiE bAhRi said...

romantic betul bro..
cayalah..

jejaka anggun said...

masih keliru dengan makna sayang dan kasih itu sendiri.....
tolong leraikan....

si nakal andi said...

rupa ada...

kerjaya ada...

nape single lagi ni?

nak saya kenalkan dengan rakanrakan pompuan saya?

wahyudimy said...

Re: silakan kerat jari.Aku dah upload.Nampak atau tidak itu bergantung dari iman dan wawasan kau.Hehe
bestnya,hari kekasih ada org kasi jari dia.

addyaholix said...

aisya,
nak borang? daftar online sahaja haha!

cendana,
macam mana rupa saya? comelkan? haha!

adrifza,
bertuah kan, dua dalam satu. selamat hari lahir bang!

abgeldofg,
aku pon power. sungguh aku tak tipu. haha!

hanafana,
ambik cepat!

liyana,
hari-hari sayang. hari-hari mau =)

cendana,
tangani dengan bijak. sebab kamu lebih bijak dari yang saya sangka. saya yakin cendana mampu.

luffy,
ya. janji seorang lelaki. sebelum dapat memang la janji macam-macam. haha!

aiebahri,
aku tak seromantik macam yang kau sangka. ayat aku saja kadang-kadang kedengaran indah(kata oranglah, aku tak kata). haha!

jejakaanggun,
aku tak cukup bijak untuk leraikan semua. tepuk dada tanya hati.

andi,
tak perlu susah-susah. aku dah siapkan senarai. tunggu mak pilih. haha!

wahyudimy,
iman dan wawasan aku tinggi. cuma kawan aku pernah cakap, siapa yang nampak, pendek umur. haha!

Princess Liyana said...

HI HI HI..Pandai btol ;P

LaDy_ZeRa said...

happy valentine untuk semua yang berkasih sayang..

addyaholix said...

liyana,
haha terima kasih yana!

lady zera,
ya. selamat buat kamu. dan semua yang sambut. aku langsung tak sambut. tiada sebab untuk aku sambut =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...