Monday, June 01, 2009

Kondisi 3

Lingkar bawah mata dah melampau hitam.
Luarnya saja kata Niza dah serupa anak tiga.
Mak selalu kata aku perlu rehat.
Ayah bising bila tiap kali Sabtu Ahad aku bagi alasan kerja.
Adik ngomel dah lama tak jenguk dia.
Tapi boss senyum suka.
Katanya anak muda patut jadi macam aku.
Kuat kerja dan tak buang masa.
Yang aku rasa? Macam cilakak!

Beban kerja buat aku hampir nak gila.
Serius aku perlu rehat!

NotaAddy : Oh ya, aku jumpa PatungCendana Sabtu lepas. Dia memang sempoi. Kamu memang rock Cendana. Haha! Untuk sikit cerita, masuk SINI!

47 comments:

mugiwara said...

haha!
aku pun macam tu. cuma mata belum lebam lagi.
aku minta cuti panjang. mucung enchek bos pun ikut panjang~
haha!
aku peduli apa~

mugiwara said...

haha!
aku pun macam tu. cuma mata belum lebam lagi.
aku minta cuti panjang. mucung enchek bos pun ikut panjang~
haha!
aku peduli apa~

ezzati said...

ahad pon keje???adeii..pegila bwk awek g zoo negara tenangkan pkiran :)

aie akaike said...

rehatlah addy. jom cuti2! hah.

aloy_paradoks said...

lu amik mc je... pastu rehat..

patungcendana said...

rehat la...sambil tengok2 gambar kau kat blog aku....ahahahaha

kad0k. said...

kamu kena rehat..jangan smpi badan lesu dan high BP...huhuhuhu

azie said...

rehatlah abang addy. nanti tak bulih buat kerja langsung baru tau,ahaha

baincardin said...

waah!!! addy dah jumpa patung yay! kasi upload gambar ngan patung kat sini nanti addy! :)

AiE bAhRi said...

Rehatlah bro Addy.Luangkan sedikit masa untuk adik. Dia juga perlukan kamu.Bukan bos dan kerja sahaja yang perlukan kamu.

siggplus said...

jom g bali

nuyuljana said...

huhu.

workaholic!

Nizam.Ariff said...

Aku selalu pesan kat rakan-rakan sekerja yang kerja sampai lewat malam, kita ni kerja untuk cari makan bukannya kerja sampai tak makan-makan...

jumapx said...

salam...
kuatnya kamu bekerja...he3

wah...patung sudah berjumpa addy rupanya...sambil menyelam minum air betul si patung nie ek...

rudy bluehikari said...

go fopr vacations bro.

patungcendana said...

sikit ruang pun kira ok la...aku rock?...kamu jambu addy...hehehe...lari!!!!!! :-)

miezi said...

aku jeles dgn orang-orang yg bz. damn. ada kerja kosong tak tempat ko bro?

mr.syazwan said...

F
U
U
U
U
Y
O
O
O

bekerja keras ni!!
sampai bwh mata itam
ish2..
jgn lupe ltk serbuk teh or beli je gariner..
^_~

chimera said...

kita selalu fikirkan mana yg lebih utama perlu diutamakan dulu...

cuma ada masanya kita tak sedar yg mana satu keutamaan paling utama untuk kita... kekayaan, duit juta-juta... atau kegembiraan, kesihatan dan keluarga...

beban kerja sampai bila-bila akan berterusan. Dilema kan???



kerja kuat-kuat sangat ni, dah stat kumpul duit nak kawen ke?? heheheheheh.

p/s... dah tgk gambar addy kat blog cendana - memang nampak kesan gelap bawah mata... usahakan sesuatu...

addyaholix said...

mugiwara,
tengah siapkan kerja. lepas tu nak mintak cuti panjang. kalau dapatlah!

ezzati,
zoo negara boleh tenangkan fikiran kah? haha!

aieakaike,
jom! bawak aku naik kumbang. haha!

aloy,
mc boleh seminggu?

cendana,
dah tengok. boleh tahan jugak mamat baju hitam tu kan. haha!

kadok,
bp aku masih ok bang. kata aku. bukan doktor. haha!

azie,
tidur tu kira rehat jugak kan? =) kamu sihat?

baincardin,
nak tengok gambar kena masuk blog cendana lah bain. haha!

aiebahri,
bila makin dekat, makin susah nak jumpa. itulah!

siggplus,
jom jom!

nuyuljana,
bukan bukan. addyaholix. haha!

nizam.ariff,
boleh pesan benda yang sama kat boss aku tak bang? =)

jumain,
salam jumain. datang kl nanti roger aku =)

rudy,
terima kasih bang rudy. plan tu ada tapi...

cendana,
jambu pon jambu la labuuuuu. haha!

miezi,
aku sangat-sangat perlukan nikmat yang kau dapat sekarang kawan. haha!

syazwan,
nak letak serbuk teh yang leceh. aku pakai bio essence pon langsung takde kesan. cis sungguh!

chime,
kahwin? jauh lagi jalan saya bang chime. yang dah tua la yang kena fikir bab kahwin. nanti saya jadi pengapit je. haha!
oh dah tengok? teruk kan? damn!

chimera said...

hmmm... saya yg dah tua dah patut kawen ni pun walaupun kerja bertimbun2 masih jugak beri masa utk badan sendiri... rehat... relax....

takut nanti jadi tua sebelum waktu tua pulak... kalau nanti saya dpt jumpa addy, org kata kita sebaya... haha... sape nak jawab.

addyaholix said...

chime,
abang chime tak tua lah. matured saja(tiru ayat aie). haha!
kita nampak sebaya? tak kot. rasanya orang masih boleh nak bezakan yang abang chime tua sikit dari saya. saya masih macam adik rasanya. tak percaya cuba tanya cendana. haha!

patungcendana said...

tanya aku?...errr....

jejaka anggun said...

sebelum tido pakailah timun dari sari pati urang aring martha tilaar....


hahaha!!!

patungcendana said...

chimera...

addy dan aku nampak macam adik dan kakak...

tapi...kau betul...addy perlu berehat...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

[salam addy]

yanie pun pernah nampak addy kat blog abg eQ....hehhehe...salam kenal...

wah..pekerja yg dedikasi.....

(^_^)

chimera said...

cendana - betul!! kau dan addy ibarat adik dan kakak... tapi addy kalau dia berterusan begini, tanpa beri ruang senggang pd diri rasa nya satu masa nanti kalau kau jumpa addy lagi, mungkin org akan sangka kau pula adik... hahahaha...

badan terlalu penat akan tuakan minda. minda yg tua akan tuakan tubuh... ok... fine ,jgn pakai 'tua'.. pakai istilah matured...

tubuh kita nak pakai lama... (insyaAllah)... jadi hargailah dia sebaik-baiknya... jgn di dera, jgn diseksa... kesian, dah terlalu byk jasanya pd kita.

fq said...

wah...
rjin nye bekrja....
cept nek pngkat la cmni....

addyaholix said...

cendana,
haha!

jejakaanggun,
kalaulah ada yang tolong pakaikan. haha!

cendana,
bukan anak dengan mak ke? jamee sihat ke mama? haha!

yanie,
salam balik untuk yanie!
letihlah jadi berdedikasi sangat ni yanie. haha!

chime,
terima kasih bang chime. saya simpan nasihat tu. siap print lekat depan meja. ingat nak buat salinan bagi pada boss saya. haha!
ya betul bang chime. badan yang penat akan tuakan minda dan minda yang letih akan tuakan tubuh. ramai cakap saya tua dari usia sebenar. tapi untuk jaga hati sendiri, saya anggap itu kelebihan =)

fq,
kalau naik pangkat lah. haha!

aloy_paradoks said...

nanti gua buat entry mcm mana cara cara nak mintak MC.

WanHidayat said...

Salam addy....mdm kata kamu jambu?...jambu kah kamu?. Benar barangkali, aku sudah lihat segala aksi kamu....

*Patut pun malam sabtu mdm ada telepon aku...aku sahaja tidak sedar.

Adusss...menyesalnya!.

*Aku setuju sahaja dengan boss kamu...kita masih muda!

addyaholix said...

aloy,
aku tunggu. haha!

wanhidayat,
jambu pon jambu la dayat. haha!
bukan cendana yang call, aku yang call guna hp cendana tapi kamu tak angkat. saja aku cakap nak kacau kamu. haha!

~~~ kay ~~~ said...

addy,
work smart not hard so allow technology to help you work harder at working smarter.

wish u all the best!
(^_^)

arsaili said...

salam..kekadang dalam hidup ni all about choice..kenala pandai seimbangkan...kena juga jaga kesihatan....kagum bila ramai lagi yg mencurah tenaga dan kudrat muda ke jalan yg betul, dari meragut, merempit dsb nya

Ad Rifza said...

Dah boleh berehat2 laa tu...tido malam kena cukup..thats why bawah mata lebam...jgn BERJAGA malam sgt..Abg Ad tau Ady suka jaga malam...hehehe..Pakai krim bawah mata tu..ada kat farmasi terpilih diseluruh negara....hehe

Sufi Idany said...

bawak2 berehat addy....

aloy_paradoks said...

wah lu jumpa patung tak ajak..

WanHidayat said...

Adussss... Kenapa aku tidak angkat!. Jika aku tahu kamu yang call (*marah plah si cendana nnti jika aku katakan begini).

Tidaklah, walau siapapun aku akang angkat...

*Aku mengharapkan waktu kamu call, nama kamu yang naik...aik, aku tidak memiliki number kamu, aku lupa akan itu!

patungcendana said...

ahaha...aku dengan jamee pun orang ingat adik beradik...

aloy...

kau free ke time tu?

dayat...hahaha

addyaholix said...

kay,
terima kasih kak. saya selalu work hard. haha!
saya cuba buat baik dengan bos dengan harapan dapat cuti seminggu. haha!

arsaili,
terima kasih bang. tapi kudrat saya cuma kudrat biasa. yang tahu erti letih dan penat. tapi tanggungjawab buat saya hampir ketepikan semua lelah yang saya rasa. tapi kadang perlu juga pentingkan diri kan?

adrifza,
macam tahu-tahu saya berjaga malam ya bang ad. haha!
dah macam-macam saya pakai bang ad, tapi langsung tak berkesan. dari yang murah, sampai kepada yang mahal. mungkin sebab saya tak disiplin kot. haha!

sufi,
terima kasih sufi. wahh turun kl tak bagitahu pon. haha!

aloy,
cuba kau tanya dia pasal parking. sure dia gelak. haha!

wanhidayat,
cendana tak marah. dia gelak saja. tak percaya sila rujuk komen di atas. haha!
ok nanti aku call sila jawab. jangan terkejut kalau suara aku macam rosyam nor. kidding. haha!

cendana,
jamee cantik la mama. saya kena tunggu lagi berapa tahun baru boleh masuk minang? haha!

sharamli said...

kerja lebeh gaji p0n lebeh k0t

WanHidayat said...

Addy: Check email kamu....aku hantar sesuatu untuk kamu....

Mdm: Aik...mdm tidak sedar kah, addy sudah mula memanggil mdm dgn panggilan 'mama'....jamee mmg cantik spt mamanya....

Ahaks!

addyaholix said...

sharamli,
itu kamu perlu cakap dengan boss saya. haha!

wanhidayat,
aku dah check. terima kasih dayat.
ya. jamee cantik macam mamanya jugak =)

padelkopak said...

kalau begini.kamu memang perlu berehat.jika tidak.kamu boleh jatuh sakit nanti.

patungcendana said...

addy n dayat...

ya...orang kuantan memang semua cantik2...hehehe

jinggo said...

ok la tu....
jadi pekerja contoh.....
hihi....

addyaholix said...

padelkopak,
aku cuba berhenti berfikir. harap itu rehat terbaik untuk aku =)

cendana,
ya. kamu cantik mama. haha!

jinggo,
bila dah kerja, aku selalu rindu zaman jadi pelajar dulu. sungguhlah manusia itu tak selalu bersyukur kan. haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...