Sunday, May 24, 2009

Sapi : Sapi suka Sipah

Sapi suka Sipah. Sipah cantik. Maman kata macam awek doktor dalam Prison Break tu. Maman kawan baik Sapi. Dari kecil Sapi memang suka Sipah. Sapi pernah korbankan masa main bola dan konda-kondi dengan kawan-kawan sebab Sipah ajak main kahwin-kahwin. Sapi selalu berangan jadi suami Sipah betul-betul. Sapi nak anak ramai dengan Sipah. Sapi rasa Sipah pon suka Sapi. Tapi sekarang Sipah dah bertunang. Sapi tahu hukum kacau tunang orang besar dosanya. Sapi tahu pun sebab ibu yang cakap. Sapi tak mahu masuk neraka.

Kahwin pon boleh cerai, ini baru setakat bertunang. Kata Maman.

Bercakap macam takde agama. Sapi marah. Sapi memang bodoh. Tapi bukan maknanya Sapi langsung tak tahu pasal agama. Walaupun sembahyang Sapi tak pernah cukup lima. Walau puasa Sapi tak pernah genap sebulan. Sapi banyak belajar tentang agama dari arwah nenek dulu.

Tapi sebelum tidur tadi, Sapi ada terfikir kata-kata Maman. Sapi rasa macam nak buat benda bodoh esok pagi!

35 comments:

patungcendana said...

di mulut naga lagi kurampas
inikan pula di taman larangan..

ahahahaha

amirnazrin said...

jadi orang ketiga seronot tau..leh berlagak cool gile.pastu tgk tunang org meracau mcm nak gile sambil ckp,"ek eleh..lu rilek la bai.cool sudah"

sharamli said...

dia nak rampas ke nk bunuh tunang sipah tu?

aloy_paradoks said...

eleh patung cakap mcm senang je .....

mugiwara said...

definisikan 'benda bodoh' tu~
banyak pula idea idea 'benda bodoh' keluar dari kepala aku~
huhuhu~

nuyuljana said...

kadang-kadang, kite kene bersaing utk mendapatkan yg terbaik dalam hidup.

setiap sesuatu yg berlaku pasti ada hikmahnya.

:)

kadok said...

tak baek woooo...:p

jejaka anggun said...

sipah tuh nama nenek ai lah!!!!!

addyaholix said...

cendana,
cakap memang mudah. cuma perlu buka mulut. haha!

amirnazrin,
aku bayang aku yang cakap macam tu kat kau. "ek eleh..lu rilek la bai.cool sudah". aku tambah gelak guling-guling depan kau. agak-agak menitik airmata tak? haha!

sharamli,
yang tu kena tanya sapi. haha!

aloy,
cakap kan memang senang. haha!

mugiwara,
yang tu kena kreatif. fikir apa saja yang kau mahu. sebab kau juga boleh jadi sapi =)

nuyuljana,
sapi memang perlu sokongan yang macam ni. haha!

kadok,
harap sapi selalu ingat pesan ibu =)

jejakaanggun,
cerita ini tidak ada kena-mengena dengan yang hidup atau yang telah mati. titik. haha!

patungcendana said...

addy dan aloy

hahahahahahaha


addy...

aku lebih tinggi dari sofea jane...kamu jangan imagine lebih2...hehe

baincardin said...

apakah relevannya 'benda bodoh itu' :)

Princess Liyana said...

err sapi nak watpe ek?hmm..tp btol. kacau tunang org besar dosanya..hmm..tp papepun jodoh itu Allah sahaja yg tahu;)kan bro?

P/s : hope bro bukan sapi. hahaha

anakcikmad said...

incik addy~
sampaikan pd si sapi~
andai kata si sipah tu jodohnye~
insyaAllah bersatu nnt~

xyah buat benda bdoh~

hehe~jgn lupa gtau...

Nizam.Ariff said...

Buar sesuatu ynag kurang senonoh, ok la tu... hahaha

aloy_paradoks said...

tapi kalau dah kene baru tau

WanHidayat said...

Adussss.....sakit. Aku pernah berada di situ. Kita rasa perkara itu bodoh sebab kita mmg tahu perkara itu sememangnya bodoh......


Adusssss!!!!!!!!!!!

patungcendana said...

aloy tu cakap kat aku ke...:-p

kamu pun sakit ke...huhuhu...

kamu pun cepat sembuh ok...:-)

baincardin said...

kalo beli perfume tuk kawan2 kt langkawi, alamatnya...kopaklaa saving bain. :) hu.....

addyaholix said...

cendana,
ok. tak imagine dah. betul. tak imagine dah. haha!

baincardin,
benda bodoh tu jadi kalau sapi ikut kata hati. haha!

liyana,
sapi tanya, yana dah bertunang? kalau belum, boleh sapi masuk jarum =)

anakcikmad,
malam tadi sapi cakap sapi mimpi sipah bersanding sebelah sapi =)

nizam.ariff,
kurang senonoh tetap tak senonoh kan bang? haha!

aloy,
haha!

wanhidayat,
itu lebihnya manusia, kita punya akal untuk berfikir kan. ok komen untuk kamu tiba-tiba aku jadi serius. haha!

cendana,
saya sakit otak. kerja menimbun =)

baincardin,
kan kata perfume sana murah. haha!

Anonymous said...

lm xjengah cni..
hrmmm, masakan sapi yg ada agama ingin brtindak b0doh..

aie akaike said...

Maman jahat. Sapi pun. taknak kawan ngan Maman dan Sapi!

arsaili said...

salam ..siapa kah sapi? protogonist or antogonist...LOL

patungcendana said...

dah baik sakit ke?...aku masih demam...tapi esok kerja...:-(

chimera said...

pesan kepada sapi... jodoh ketentuan tuhan... kalau sipah memang ditentukan untk dia, sipah tetap akan milik dia... kalau bukan, masih ada seseorg utk dia di luar sana...

pesan kepada sapi... jgn hampiri dosa..

pesan pd sapi... jgn lupa pesan ibu - teruslah takut pd neraka... **takutkan Allah lebih utama**

pesan kepada sapi... walau pun kita bodoh, jgn mulakan langkah pertama ke arah 'bodoh' - kelak akan jadi lebih bodoh...

mr.syazwan said...

SAPI n Maman 2 x 5 je...

ceh!

yg Sapi tau nk buat ank ramai je...

sal agama?? ahaaa

renung2kan selamat beramal..

ceylet sikit??

en_me said...

sapi patut lupakan sipah, cari sepai yg ramai diluar sana.. ehehe

patungcendana said...

aku pergi kerja sebab ada kelas pkl 9 - 11. pastu aku terus balik rumah...tidur...

drive 32 km pergi dan 32 km balik semata2 untuk kelas yang memang tak boleh di cancell...macam mana nak baik demam aku...

kau dah baik?

tak pasang aircond ke dlm pajero tu?

ya...aku ke kl hujung minggu ni...kau masih sibuk?

~~~ kay ~~~ said...

salam and morning addy!!!

(^_^) have a lovely Friday...

patungcendana said...

re:...

ya aku jadi pergi...takpe la kalau kau busy...huhuhu...lain kali kita jumpa ok... :-)

patungcendana said...

ok...harap2 boleh jumpa kau...:-)

ez said...

xpe sapi..byk lg sipah kat luau..kalo ada jodoh sapi ngan sipah adalakannss..sapi jgn sesedih ye..sapi kene senyum selalu..heheh

tasikmerah said...

jgn sapi! babab nak?




.

addyaholix said...

...,
semua orang beragama, tapi selalu letak itu di nombor dua.

aieakaike,
sapi tak jahat. cuma sapi jadi lemah bila berhadapan dengan sesuatu yang berkait dengan hati.

arsaili,
sapi bukan siapa-siapa. sapi cuma sapi.

cendana,
dah ok. sakit atau tak, sama saja. kerja tetap kerja. haha!

chime,
sapi insaf bila abang chime ingatkan tentang dosa. sapi kata esok nak mula ganti puasa yang dulu-dulu =)

syazwan,
sapi taknak ceylet, sapi hulur tangan nak salam. haha!

en_me,
selain sipah, sapi suka enjelina joli.

cendana,
aircond pajero rosak. entah yang ke berapa kali.

kay,
have a great weekend kay!

cendana,
ya. harap dapat jumpa kamu. saya cuba. apa-apa saya call nanti.

ez,
sapi senyum. sebab kenangan sipah selalu dalam hati sapi.

tasikmerah,
sapi suka kena babab. sebab kata sapi itu tanda orang sayang sapi. haha!

A t i Q a h said...

Ayoyo. Sapi pegi lah cari orang lain. Sapiah ke, Sapina ke. :P

addyaholix said...

atiqah,
cinta sapi tulus. cuma untuk sipah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...