Thursday, May 21, 2009

Beku.

Beku. Yang dalam kepala. Dalam hati.
Walaupun matahari cuma sejengkal jaraknya.

31 comments:

patungcendana said...

matahari pagi
hangatkanlah tubuhku
dingin dalam hatiku
menambah pilu

langitku yang biru
ceritalah padaku
apa khabarkah dia
di seberang sana

katakan padanya
datanglah segera padaku
jangan sampai rinduku
jadi beku

good day addy :-)

aloy_paradoks said...

lu mcm takde idea je..

sharamli said...

0tak beku?
darah beku?

Rijal said...

saLam ziaRah - rieyda.blogspot.com

AiE bAhRi said...

jangan beku bro!
nanti menjadi kaku.

mr.syazwan said...

kalau beku
meh sni kasi cair kan meh
hahahahaha

- jinggo - said...

kalau beku
jom kita layan air terjun sg pisang
hujung minggu ni.
masuk hutan..

cairkan kepada tu.

Princess Liyana said...

Errr..ada pape yg boleh yana bantu supaya tak beku?hmmm

anakcikmad said...

mungkin matahari xdiperlukan utk mencairkan yg dalam kepala dan dalam hati tu~

pasti 'yg mampu mencairkan' hadir nnt~

sabar ye~

^_^

Nizam.Ariff said...

Gua ada cadangan. Lu inject sikit thinner...

siggplus said...

panas kan skrg?aku tak tahan trus aku ajak mmbr2 g mndi sungai..fuhh layan

addyaholix said...

cendana,
saya dah mula cair dengar puisi kamu cendana. haha!

aloy,
sebab tu gua kata gua beku. i mean it. haha!

sharamli,
dua-dua. haha!

rijal,
salam singgah rijal!

aiebahri,
aku dah separuh beku!

syazwan,
haha!

jinggo,
air terjun sungai pisang? macam menarik. haha!

liyana,
ajak la main roller coaster. mesti tak beku kan =)

anakcikmad,
tulisan ini bukan tentang cinta. haha!

nizam.ariff,
nak aku cepat mati ke bang? haha!

siggplus,
aku layan kawan-kawan di pejabat. nasib baik ada aircond!

chimera said...

hmmm matahari yg sejengkal jaraknya rasanya bukan setakat mencairkan... tapi terus mengeringkan. - lebih baik beku dari kering.... sebab beku - tetap masih ada, cuma tidak dpt berfungsi dgn sempurna... tapi kalau kering, terus hilang.

so, nasihat saya - kalau nak cairkan, jgnlah dibawah matahari sejengkal. berhadapan dgn udara nyaman pun boleh mencairkan juga... perlahan-lahanlah... jangan terlalu mendesak.

amirnazrin said...

jom lepak nz.tp mesti tak best lepak ngn ko je.hahaha..

jejaka anggun said...

gi cek doktor eh?

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam addyaholix,

normal lah tu ...

patungcendana said...

oh dah cair ke...hehehe...baguslah

ps...aku memang dari dulu suka baca buku2 hikayat...sejarah bercampur dengan adventure dan fantasy...hehe

oh...aku tak pergi kl minggu ni, aku pergi next week...saturday

mel said...

manfaatkanlah benda beku tersebut. ada perkara yang memang digunakan masa beku... Ice cream, mana best makan masa cair...

sorry pasal kiriman dvd laskar pelangi... saya dah sampai ke sini semula baru baru baca msg pesanan tu... tak beli apa2 pun. tak sempat....

baincardin said...

Selamat Hari Jumaat! Jangan bekukan hari ini! yay!

a.b geldofg said...

mari aku cairkan yg beku tua
aku pakar

Sufi Idany said...

Kadang kita membeku dalam terik mentari, adakalanya kita cair dalam sejuk salju yang membeku.

azie said...

saya tujukan lagu bertajuk 'dingin' nyanyian ziana zain.

sila gugel untuk lirik

lagu tu je paling dekat maksudnya dengan beku,ahaha

nuyuljana said...

aku pun tengah beku saat ni.

sape la buka air cond 18°C.

-_-"

patungcendana said...

masih beku kah addy?

Ad Rifza said...

Sejuk beku...hehe..Cairkan kebekuan mu iteww..hehe

blackpurple @ jowopinter said...

Matahari masih belum memuncak panasnya. Atau itu matahari palsu. Barangkali.

aie akaike said...

kalau aku pun, beku juga. haih..

tasikmerah said...

aku pun beku nk mengomen. he he.

;p

addyaholix said...

chime,
udara dah kurang yang nyaman. kuala lumpur dah berhabuk. pedih!

amirnazrin,
tak best jangan lepak. haha!

jejakaanggun,
nak buat apa?

zulkifli,
salam zulkifli. letih!

cendana,
kita jumpa bila saya ke kuantan sajalah. haha!

mel,
saya suka juga bila dh cair. macam yogurt. pasal dvd laskar pelangi tu takpe. lupakan =)

baincardin,
dah ahad. jadi selamat hari ahad. sini panas gila.

abgeldofg,
kepakaran kau tak mampu buat aku cair. aku yakin. haha!

sufiidany,
saya suam-suam kuku =)

azie,
saya tuju lagu "cek mek molek" dari m daud kilau. haha!

nuyuljana,
sini panas. kipas speed tiga tapi peluh macam mandi.

cendana,
separuh beku!

adrifza,
usaha tangga kejayaan kan. haha!

purp,
tak memuncak kau kata? dah betul-betul atas kepala. nak tidur pon tak selesa. basah tilam dengan peluh.

aieakaike,
beku pon takpe. kurang-kurang adik kau lawa bang aie. haha!

tasikmerah,
saya pon makin beku nak balas apa. huh!

patungcendana said...

ada kenangan yang perlu dipadamkan andai ia menghalang kita dari meneruskan hidup...

addyaholix said...

cendana,
ya. tapi kadang-kadang kenangan yang buat kita mahu terus hidup. subjektif kan? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...