Tuesday, May 05, 2009

Patung Kertas 2 : Ini bukan review!

Ashraff Muslim cun gila. Tapi lenggoknya tak cukup. Belum cukup "perempuan". Kalau tak, memang aku dah jatuh cinta!
Ok. Berhenti dari berfikir sesuatu yang diluar rasional. Atau yang diluar batas fikiran.
Itu cuma komen sinis abang Pali selepas kami tonton Patung Kertas 2 di Matik, malam Sabtu lepas.
Dan bukan selalu kau dapat tengok Jalaluddin Hassan berbedak bergincu bermaskara segala macam sambil berjalan kepit-kepit. Haha!

. . . . . . . . . .

Itu pertama kali aku tonton teater. Dan ternyata agak berbaloi. Aku terhibur walaupun ada teman-teman yang kata Patung Kertas 2 bukan permulaan terbaik untuk aku mula berminat dengan pementasan teater. Ada yang nak ajak aku tengok Mahsuri?

34 comments:

sharamli said...

ashraf muslim c0mellllll

muahaha

patungcendana said...

morning addy...

siapa ashraf muslim?...tak pernah dengar pun...out of date nya aku....

Kimi said...

best ke teater? Nak gi la dgn ayah aku.

en_me said...

live teater memang gerekk bebb..

~~~ kay ~~~ said...

teater mahsuri - the sound effects were great but still can’t challenge the one in PGL....
(^_^) have a lovely day.

mugiwara said...

teringin tapi susah nk curi masa....

kalau ada masa pun, itu lah masa untuk rehat~


hihiihi~

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOOOOOO

kemain tgk patung kertas erk...

hehehhehehe

oit! MAHSURI da habis da lerr...

jom g konsert DATO CT jun ni @ I.B?

haha

Nizam.Ariff said...

Aku tak pernah lagi g teater... tapi aku mungkin g teater yg kat Muzium S.Alam, Sabri Yunus stand alone teater...

chimera said...

Baru nak belajar tgk teater ke? hmmm... saya kira dari gaya bahasa addy selama ni - addy adalh penggemar teater. baru nak berjinak rupanya.
pgl hari tu tak tgk ke?... agak rugilah. teater 'p.ramlee' hari tu pun hebat jugak...

tapi sekarang ni, masa sgt terhad utk aktiviti menonton teater... dulu dok kl senanglah..

hmmm...
saya dah ok sikit. demam dah kebah. timggal batuk je lagi. terima kasih sebab ambil berat. dan pd sayalah... org2 yg dilahirkan macho, akan tetap nampak macho walau gila kerja mcmana sekali pun, tak akan merubah dia jadi jambu. melainkan kalau org tu memang dilahirkan 'jambu'... heheh...

AiE bAhRi said...

bro..nk tgk teater ajak la sekali..berkali2 pun takpe..

kasih said...

sungguh 'cantik' Ashraf Muslim di perkahwinan kawan baik aku tempoh hari...

lalala: selalu cair dengan lelaki 'cantik'... :P

tasikmerah said...

aku blom pernah pergi tgk teater lg.... nk kena try juga nih...


.

cik siti penguin said...

jom tengok Mahsuri! haha. semua saya ckp. tak jugak saya dpt ape2. ;P

*tak pernah tengok teater. tp mcm berminat :)

WanHidayat said...

Addy..yea lah..Sape Ashraf Muslim...nama dia belum sampai ke Miri...hehehehe...

*Aku sendiri pernah melakokan watak budak cacat dalam pementasan teater inggeris di universiti...

*Sunggu memalukan bila terkenang akan itu...

aloy_paradoks said...

pertengahan bulan 7, insyaallah Paradoks akan buat event... tema "Dunia Gelap".....
Bertempat di Laman Budaya Shah Alam... harap lu sudi memberi sokongan lagi..

patungcendana said...

aku mungkin ke kl 23 hb...kamu ada tak masa tu?

patungcendana said...

mungkin 24 aku balik...kalau dapat cuti mungkin 25...kawan2 uni aku plan untuk buat reunion...

ok la kalau kamu kerja halfday...aku bukannya akan sampai ke kl pagi2 buta...hehe...aku akan drive...so...mungkin tengahari baru sampai...:-)

julie^beth said...

simpan cita2 nak tengok teater dari PGLTM first time lagi.. tapi masih tak berkesempatan.. camna yar.. kne jugak curi masa ni..

amirnazrin said...

aku takut nak gi tengok patung kertas.takut sebab dah ramai cop aku gay.
mahsuri tak best.1st time aku tgk teater,impak maksima the muzikal.agak menarik.tp kempunan nak tgk PGL.

A t i Q a h said...

Uwah. Nanti u boleh try berlakon teater pulak k. ;D

blackpurple @ jowopinter said...

Aku dijemput hadir ke sana tapi terpaksa diketepikan kerana berada di luar kawasan. :(

miezi said...

jom ikot aku ke klpac hujung bulan nih.

anakcikmad said...

sy xpenah tgk teater tapiiii
teringin nk tgk...
jom jom jom
tgk mahsuri ^_^

huhu

anakcikmad said...

uh,baru baca komen lain td...
mahsuri dh habis rupenya...
sedikit kecewa...T,T

Mak Su said...

abis tu nak kena tgk teater cemana? pi mai pi mai tang tu kot? maksu minat budin/imuda.

boboiz said...

boboiz gak yang tak pernah tonton teater...kalau gi sekali bleh minat ke bro?sbb aku x minat teater nie..huhu

addyaholix said...

sharamli,
bukan. dia cantik. haha!

cendana,
haha. dia pelakon tv.

kimi,
serius best. kenapa dengan ayah? haha!

en_me,
gerek habis. haha!

kay,
ramai cakap PGL antara yang terbaik. tapi saya tak tengok pon =)

mugiwara,
hendak seribu daya kawan!

syazwan,
konsert dato ct? kau beli tiket dan buat la peraduan lagi. haha!

nizam.ariff,
itu teater pertama aku. sabri yunus stand alone? teater apa tu bang? haha!

chime,
teater masih terlalu baru untuk saya. baru belajar. baru nak mula berjinak-jinak bang. abg tengok pgl? saya tak berkesempatan nak tengok. mungkin masa akan datang.
ermm! ada ke manusia yang dilahirkan jambu? macam tipu je. haha!

aiebahri,
ya. nanti aku ajak. aku pon tunggu orang ajak. haha!

kasih,
ah! dasar perempuan. haha!
definisi cantik yang kamu maksudkan?

tasikmerah,
jom kak. ajak saya. haha!

penguin,
kawan saya kata mahsuri dah habis.

wanhidayat,
dia pelakon tv. soalan kau sama dengan cendana. haha!
kamu pernah berlakon? hebat. kenapa pulak memalukan? itukan dikira pengalaman. mesti ada cerita yang boleh kau ceritakan nanti. haha!

aloy,
semua yang datang bergelap atau apa? haha!
kau akan selalu ada sokongan aku kawan!

cendana,
kalau jadi datang bagitahu saya. mungkin boleh dating. haha!

juliebeth,
ya. curi masa tak salah =)

amirnazrin,
gay? ada rupa jugak kot. haha. ok ok no komen bab tu.
kau orang kedua yang kata mahsuri tak best. tapi tak tahulah. aku belum tengok. dan kawan aku cakap dah habis pon.

atiqah,
ok. ok. kalau tok nak arah teater pulak jangan makan sorang. ajak saya sama. jadi hero pon saya ok. haha!

purp,
sayanglah. sebab hebat jugak patung kertas. itu persepsi aku yang tak pernah tahu tentang teater lah. haha!

miezi,
ada apa?

anakcikmad,
mahsuri dah habis. nanti ada lagi kita pergi nak?

maksu,
saya minat maksu. haha!

boboiz,
minat tu datang dari dalam bro. tak boleh paksa-paksa.

patungcendana said...

jom dating....ahahahaha

aku confirmkan nanti...:-)

Namaku Min said...

saya cinta teater..

Nafastari said...

Aku pun peminat teater. Dulu masa masih pelajar sengaja kumpul duit untuk tengok teater kat IB. Masa PGL aku dah kerja jadi aku tak fikir panjang dan terus beli tiket. Sekarang di KT tiada lagi teater tiada lagi IB. Teringin nak bawa Mawar untuk tonton teater. Suatu hari insyaAllah.

aloy_paradoks said...

gua syorkan lu perlu lebih byk menonton teater utk mengenali apa itu teater.. moga lu bisa.

addyaholix said...

cendana,
ok jom. haha!

min,
saya masih peringkat belajar. belum masuk kategori suka. cinta jauh amat. haha!

nafastari,
ramai cakap pgl bagus. tapi tak berkesempatan tengok. macam-macam halangan. bawaklah mawar, mesti dia jatuh cinta kali kedua. maksud saya pada teater. kamu tetap yang pertama bang. haha!

aloy,
ya. aku masih belajar. terima kasih!

siggplus said...

jadi kau la salah sorang yang aku tengok dalam diva di 1 semalam..haha

addyaholix said...

siggplus,
aku tak tahu pon apa yang kau cuba nak sampaikan. haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...