Thursday, January 08, 2009

Gilanya seorang arkitek lanskap

Gilalah! Memang gila dalam satu hari sampai lapan meeting(baca : mesyuarat) nak kena attend!(baca : hadir), aku balas SMS H.

Itu belum cukup gila, H SMS balik.

H Arkitek Lanskap. Arkitek Lanskap? Bunyi macam pelik tapi itu setelah aku membahasa-melayukannya. Aku selalu kata H gila kerja. Kadang-kadang tamak sebab nak kaut semua projek dalam satu masa. Tapi H kata itu rezeki. Aku cuma angkat kening sambil jungkit bahu.

SMS H masuk lagi. Yang gilanya, aku kena siapkan kertas kerja untuk semuanya sebelum esok. Nak kerja dengan aku?

Aku tak balas sebab masa aku baca SMS H pun dah dekat satu pagi. Aku terlelap tadi. Esok aku balas.

17 comments:

Princess Liyana said...

Salam kenal;)

hehe..arkitek landscape memang bz kot.alaahai..8 meeting?lama2 tidola dlm meeting tu ;P

cucumatlela said...

ady aku nak beli t shirt mcm mana?

Nizam.Ariff said...

Syukur sebab masih ada banyak kerja, orang seberang tu sanggup datang bergadai nyawa untuk cari kerja..chewaaahhh...hahaha

a.k.a P@i said...

kerja.. mmg gile..
hahahah...
Gray Sky Morning..
gile cinta... hihhih

thanks add aku jadi frewnn..

redzuwan said...

work + addya = HOLIX

patungcendana said...

hehehe...kalau aku...by meeting ke 3 pun sure dah termuntah2...

aku pun ada 8 hours of classes every thursday...sampai masa untuk the last class...4 -6 punya class...aku rasa nak pengsan...students memang dah pengsan dlm kelas...huhuhu

jom kita tukar kerja nak? :-)

aku chi said...

setiap manusia ada gila... kerana kegilaan itu kita sanggup hidup kt dunia ni...

cik siti penguin said...

gile ahh 8 meeting...

tasikmerah said...

sampai meeting ke8 mau muntah hijau dah tu.... :p


.

Monkey D Luffy said...

selagi mampu sapu jer semua

addyaholix said...

liyana,
bila meeting selalu main SMS. ajuk-ajuk boss. haha!

cucumatlela,
call kawan aku, EL (012-5757727). cakap nama aku kalau dia tanya.

nizam.ariff,
betul-betul. haha!

akapai,
aku gila bulan. haha!

redzuwan,
wan + redzu = nescafe. haha!

cendana,
sekarang memang dah rasa nak muntah. gaji cecah 6k? klu cecah saya ok je haha!

chi,
aku cuba jadi gila =)

penguin,
itu belum betul-betul gila lah!

tasikmerah,
muntah ke kahak? euwww!

monkey d luffy,
aku cuba sapu, tapi peluang takde!

chimera said...

dulu mak cakap kat saya... org dulu kerja sebab nak hidup... tapi engkau tu (saya la) hidup sebab nak kerja... dulu kerja sebab nak makan... sekrang kerja sampai tak sempat makan...
Mungkin sebab minat dia boleh buat kerja melambak-lambak - meeting sampai 8 kali (memang gila).. tapi sykurlah sebab kerja byk... berapa byk lagi kat luar sana yg tak ada kerja...

agaknya apa isi SMS yg tak sempat nak balas tu ya..

addyaholix said...

chime,
sebenarnya saya langsung lupa untuk balas. tapi kalau saya balas, mungkin saya tulis, "gaji cecah 3k?" haha!

Ahmad WM Omar said...

Mungkin arkitek lanskap semuanya begitu, abang dan kakak saya pun begitu.

addyaholix said...

ahmad,
ya mungkin jugak haha!

rudy bluehikari said...

aku pernah lalui dulu. aku cari jalan. 1 paper aku buat. selebihnya aku upah orang buat. zaman skrg ada duit semua boleh jadi. hahahahahaha!

addyaholix said...

rudy,
ya. dia juga cuba upah saya buat. tapi yang saya akan buat cuma masalah. better tak payah haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...