Wednesday, July 22, 2009

Mimpi-mimpi aku


Sungguh hidup itu bukan cuma mimpi.
Sungguh dunia itu takkan selalu gelap.

"Kenikmatan bukan hanya boleh diperolehi melalui mimpi walaupun selalunya mimpi itu nikmat... kebijaksanaan boleh membuatkan realiti lebih nikmat berbanding mimpi..." - abang Chime.

NotaAddy : Sekalung tahniah buat Aloy Paradoks dan kawan-kawan atas jayanya malam Mimpi-Dunia Gelap di Laman Budaya, Shah Alam pada 19 Julai 2009 yang lepas.

28 comments:

sharamli said...

bukan mimpi sampai basah kan?

a.b geldofg said...

wa memang kagum dgn aloy
hidup seni!!!

aloy_paradoks said...

sharamli:
mmg plan kedua tajuk event MIMPI samada "basah" atau "putih"... but tak sure lagi..

ab geldofg:
kawan kawan sentiasa bro..

terima kasih addy...

ashley said...

Mimpi adakalanya terlalu melukakan....
cukup palsu!
Dan aku terlalu berharap apa yang diimpikan menjadi realiti..

aaaaahhh sekadar mimpi..

mugiwara said...

kalau tak ada gelap manusia takkan kenal terang

kalau tak ada malam manusian takkan hargai siang~

ZARA 札拉 said...

^_^

mimpi ku kenapa berlegar pada baju kurung ungu saja?

~~~ kay ~~~ said...

seHARUSnya aku ada bersama
cuma lima minit jarak dari kediamanku...sungguh!
semoga esuk masih ada... insyaallah.
(^_^)

mr.syazwan said...

lorh ada event ke kat shah alam masa tu???

ceh awat x g tau..

klau x leh wan dtg..

da seciput je dekat tu...

nnt wat part 2 lak erk

tajuk

"MIMPI BASAH"

konpem wan dtg beri sokongan..

hak3

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mimpi dalam gelap
ada nampak cik yanie tak?

hahaha

Kamsiah said...

salam..akak melompat dari blog sufi idany...
mimpi..eemmm...samada indah atau sebaliknya...ia hanya mimpi..

adibah said...

Bila mimpi sudah selesai
Dunia terang kembali...

sharamli said...

epi bec0ming befday

aie akaike said...

pi tak ajak aku ka.. marah ni.

momo the munkee said...

trimas sbb sudi dtg...len kali jemput la lagi yek?

tasikmerah said...

kamu pernah mimpi ular tak dy?

:)

nuyuljana said...

teringin nak g event macam ni.

xde entri ke arini birthday boy?

:D

CaMaRPuTiH said...

mimpi indah mampu buat pagi itu ceria... "SELAMAT HARI KELAHIRAN SETERUSNYA BRO".

chimera said...

Hidup bukan cuma mimpi... pada saya mimpi itu bukanlah kehidupan...

Jangan terlalu suka dengan mimpi - nikmat fantasi... Mimpi2 tentang kebaikan akan menyebabkan seseorang itu alpa. Mimpi2 tentang keburukan akan menyebabkan seseorang itu kecewa. Manusia dengan mimpi tidak akan dapat merancang, bekerja dan berusaha dengan baik. Sebaliknya, hiduplah dalam lingkungan realiti meski pun pahit, kerana cara yang paling tepat untuk hari esok ialah dengan menumpukan perhatian pada realiti. Pemikiran dapat mencari kesan dan sebab-sebab untuk melahirkan perancangan dan pelaksanaan.

jgn terlalu berseronok dgn mimpi.. sebab bila kita tersedar ke alam nyata bimbang kita akan kecewa...


p/s.. hepi bufday... semoga sihat sihat selalu, semoga panjang umur, murah rezeki, semua impian akan terlaksana, semoga makin kaya hahah... tahhniah atas pertambahan usia... dan, takziah sebab dah makain tua...

'selamat pendek umur... heheheh'

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

mimpi!!

chimera said...

ni saje je nak bagitau, atas sebab2 teknikal yg menyusahkan, url blog saya ada pertukaran sikit...i-chimera tukar jadi el-chimera.blogspot.com (mcmlah ada org kesah...) errrr, saje je nak bagi tau. yg lama tu ntah apa masalah takleh nak view pulak... saje je bagi semangat suruh tutup blog...

WanHidayat said...

Kamu persan tak aku juga terlibat?. Hahahaha......

Kesian aku...tapi aku tak pernah kasihankan diri aku...

Baru sedar nih sbb aku bukan lagi berada dalam MIMPI!!!

LaDy_ZeRa said...

benchi kalau tgh mimpi best then tbe kne cut n terbangun.isk!

addyaholix said...

sharamli,
18sx sungguh. haha!

abgeldofg,
kau ada malam tu kan?

aloy,
aku suka "putih" dari basah!

ashley,
mimpi itu cuma rencana tidur kak. biar mimpi datang dalam hidup, tapi jangan hidup dalam mimpi!

mugiwara,
kalau tak ada cinta, manusia takkan tahu erti hilang!

zara,
mimpi saya selalu yang luar biasa. kerna yang biasa itu biar di alam nyata.

kay,
event akan datang saya bagitahu akak. jangan tak datang!

syazwan,
ini yang part 2. ko datang part 3 nanti.

yanie,
tak nampak siapa. sebab gelap. aloy cuma pasang lilin.

kamsiah,
sekarang saya jarang mimpi. sebab yang saya mahu benar-benar terjadi. salam blog!

adibah,
saya tunggu mimpi akan datang!

sharamli,
terima kasih. ucap saja?

aieakaike,
marah? nak aku pujuk macam mana? main-main dagu? haha!

momo,
orang jemput aku datang. tak jemput pon aku redah. haha. tahniah bro!

tasikmerah,
mimpi ular tandanya jodoh kan kak? saya selalu mimpi akak =)

nuyuljana,
next event nanti jom la join. entry baru? tungguuuuu!

camarputih,
tapi kalau mimpi buruk?
terima kasih kak. saya makin tua dah ni =)

chime,
tak salah bermimpi dalam hidup. cuma salah bila kita hidup dalam mimpi. pada saya, ada baiknya juga mimpi. cuma jangan alpa dengan nikmat mimpi. selalu beringat.
dan terima kasih untuk ucapan dalam blog abang chime untuk saya. sangat saya hargai.

richeal,
mimpi!

chime,
ni tulis selepas saya membebel tu ke sebelum? tapi ayat macam lepas saya membebel je kan. haha!
ingat, jangan sesekali tutup blog. nanti saya cari sampai rumah. haha!

dayat,
sekarang kau juga sebahagian dari isi mimpi-mimpi aku. dari teman maya kau bertukar menjadi sahabat. terima kasih dayat!

ladyzera,
tuhan mahu kamu sedar yang itu cuma khayalan mimpi barangkali =)

patungcendana said...

siapa yang semakin jauh?...kenapa biarkan dia semakin jauh...

Princess Liyana said...

good night bro..slmt bmimpi;)

kimisai said...

mimpi akan menjadi realiti hanya kerna realiti enggan menerima fantasi ekoran sepi yang mencengkam hati... puhhh....

addyaholix said...

cendana,
kamu!

liyana,
moga mimpi yana juga selalu indah!

kimisai,
perghhh ayat. haha!

LiLohOnEy said...

lama xsinggah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...