Tuesday, September 01, 2009

Hujan, datanglah !

Hujan kian lebat.
Malam makin pekat.
Mata hampir lena.
Mula kira titis manik berkaca yang menyembah bumi itu.
Asyik.

32 comments:

ZARA 札拉 said...

hehehe~

asyik aku membaca tulisan mu bang~

- jinggo - said...

memang asyik..
cuti
dan terus tido....
ha..jangan jeles..

~~~ kay ~~~ said...

hujan yg turun bagaikan mutiara
berkilau bersinar berkerdipan
subur menghijau bumi terbentang
dan bayu berpuput lembut...
(^_^)

(lupa lirik...)hehehe

have a lovely day!

yg_indah said...

Aku di sini hujan tiap hari.hari-hari asyik.

sharamli said...

hujan2 sedap kal0 tid0....

chimera said...

Malam akan terasa indahnya bila
1. Punya bulan berpagar bintang memancar cahaya peraknya...
2. Diiringi bunyi titisan hujan (sama ada renyai @ deras)... diatas bumbung, atas daun-duan, menjunam deras dari cucuran atap...

Hujanlah puisi malam. Irama indah semula jadi memberi rasa nyaman...

Sentiasa bersyukur dgn rahmat Allah yag satu itu. Moga lena mu tidak terganggu..


oh ya! selamat pagi Addy...

baincardin said...

Manik berkaca yg menyembah bumi...boleh pecah tu. ^_^

mugiwara said...

hujan buat tulang belulang aku ngilu...

farah said...

tido pon besh kan bro.

btw, selamat berpuasa.

:)

Mak Su said...

sempat ker nak kira?

bila nak melawat kat sini?

lepaskansajaburungitu.blogspot

AiE bAhRi said...

hujan itu ada nikmatnya..

kimisai said...

berapa jumlah titisan manik tu bro??dapat kira??

aie akaike said...

jangan asyik sgt deh!

adibah said...

Kau tak takut
Bulan hilang dari pandangan
Bila hujan sembah bumi?

Ataupun
Kau kira titis hujan
Menghitung detiknya
Bulan akan muncul kembali?

Nizam.Ariff said...

Mengira dalam keseorangan...

kesian...

duwenk said...

Pedih atau sayu?? situasi anda sgt melankolik.. sy suke..

WanHidayat said...

Semalam bumi Miri dituruni hujan yang lebat...sungguh lebat!!!.

Berteman sekalian manusia untuk bersahur dan menggigit rasa sehingga terasa syahdunya kehadiran Subuh....

nuyuljana said...

pabila manik kaca itu menyembah bumi.

aku pasti merinduinya!

addyaholix said...

zara,
asyik saya membaca komen kamu zara =)

jinggo,
saya tak cemburu pada perkara yang saya juga dapat. haha!

kay,
pitching lari laaa. go back and practice. haha!
hav a luvly day kak kay!

yg_indah,
sini juga hari-hari hujan. hari-hari asyik. dan hari-hari basah. doakan aku tak demam!

sharamli,
tidur-tidur sedap kalau hujan =)

chime,
malam saya dah cukup indah bila nampak bulan. sambil ditemani kilau bintang. dah cukup.
pagi bang chime!

bain,
manik berkaca yang menyembah bumi itu mungkin pecah. tapi itu masih nikmat kan? =)

mugiwara,
aku bungkus diri dalam selimut. biar panas.

farah,
saya dah penat tidur. dah masa untuk berjaga. selamat berpuasa farah =)

maksu,
tak sempat. saya perlu pembantu. mungkin maksu =)
oh ya, nanti saya singgah!

aiebahri,
hujan itu sendiri nikmat aie!

kimisai,
tak terkira. sebab yang aku kira cuma yang mula-mula. selebihnya aku hanyut dalam derap bunyi hujan pada tanah.

aieakaike,
asyik aku pada yang di depan mata. bukan agnes monica. haha!

adibah,
bulan langsung tak hilang. kalaupun hujan lebat menyimbah bumi. kalaupun matahari muncul di siang hari. kerna bulan kekal didalam hati.

nizam.ariff,
aku perlukan teman bang. kenal siapa-siapa?

duwenk,
bukan sedih. bukan sayu. aku dibuai bahagia yang bukan didepan mata.

dayat,
hujan itu nikmat. pada manusia yang tahu menghargai.
kalaupun hujan kita hujan berbeza, tapi kita masih mampu melihat bulan yang sama =)

nuyuljana,
rindu pada hati yang jauh? =)

blackpurple @ jowopinter said...

Banyak juga lagu kumpulan Hujan yang aku suka. Hmmm....

ashley said...

Addy,
ko perlukan teman sebilik, ko tanya Nizam...
akak ni ko tak nak tanya.

Jangan kira titisan hujan dik..
nanti hati sayuuuu..

xiiinam said...

Malam kian pekat...
diluar hujan lebat...

Mata terus kelap....
Errr...janganlah tuan punya mata yang lelap tu juga hujan masa tidur...Haru...hiks...


Selamat meneruskan Ramadhan....

patungcendana said...

dimana hujan turun dibawah langit tanpa awan...disitu aku ingin pergi...:-)

re:...mau petik bunga di taman aku...silakan...kalau tak dipetik juga akan layu...:-)

tasikmerah said...

addy, ko betul ke nk punya teman sebilik? aku bulih usahakan.

:)

~~~ kay ~~~ said...

kalau akak nyanyi hujan x mo berhenti..banjir satu shah alam!!
hehehehe....sape nak jawab?

(^_^)

eQbalzack said...

singgah jap kat blog ni...ambik berkat...hehe

suka lagu kat blog ni....

aMir RaYYaN said...

Salam..coretan yg bagus dilaman ini..tiap puitis kata disusun elok sehingga fikiran melayang mengikut tari bahasa..ahhpercubaan yg teramat bagus...teruskan...karya itu satu anugerah...

baincardin said...

betul tu Addy, walau pecah sudah tapi nikmatnya tuhan saja yg tahu...

artisticklytouch said...

hujan itu indah

addyaholix said...

purp,
aku sekadar dengar saja. suka tu rasanya tak kot. ermmm..

ashley,
taman sebilik? saya tak faham kak!
saya kira titis hujan untuk buat hati saya senyum =)

xiinam,
memang haru biru kak. jenuh nak jemur tilam. dah la musim hujan. haha!

cendana,
pilih jamee boleh? haha!

tasikmerah,
kenapa akak dan kak ashley cerita pasal teman sebilik? saya tak faham.

kay,
banjir takpe. kita main sampan-sampan =)

eQbalzack,
berkat apa yang abang ambil tu bang? haha!
U & I by letto? antara lagu kegemaran saya =)

amirrayyan,
kita hidup untuk belajar. dan menulis juga proses pembelajaran untuk saya menjadi lebih baik. insyaallah. amin.

bain,
nikmat yang tak semua mampu dapat =)

artisticklytouch,
dan yang indah itu hujan =)
salam blog bang!

Anonymous said...

blh kira ke titis hujan??
hrmmm..it shows that u mmy giler b0san smpi xde keja kita titis jernih yg mnymbah bumi tu kn..dr u ssh kira ujan ape kata u kita bajet $ ry yg u nk bg kat dija..ase e2 lbh mudah kn?? =p salam hari ry in advnce ya..lately bz like haven..xsmpt nk lyn intrnt pon..

green said...

nasib baik x kira bulu kambing



hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...